RoosRos Architecten Goes

RoosRos Architecten is een landelijk werkend, full-service architectenbureau. Wij maken architectuur, van klein tot groot, van complex tot eenvoudig. Ons team bestaat uit een mix van jonge enthousiastelingen en solide ervaringsdeskundigen. Vanuit onze vestiging in Goes werken wij aan diverse prachtige Zeeuwse projecten, waaronder ook Krooneveld in Middelburg.

RoosRos staat voor Respectvol Rentmeesterschap. Wij voelen ons verantwoordelijk voor een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het welbevinden en het geluk van mensen. Niet alleen vandaag, maar ook morgen, voor de huidige én de toekomstige generaties. Wij voelen ons, juist in ons vak, verplicht om de wereld zo goed mogelijk te onderhouden en na te laten.

Wij zijn altijd op zoek naar kansen en nieuwe mogelijkheden. Ambitieus. Wij zijn nieuwsgierig, denken out-of-the-box en kijken verder dan onze neus lang is. Slimme concepten, integer en nuchter uitgewerkt met liefde voor het vak. Wij werken samen aan projecten en gebruiken daarbij ons gezonde boerenverstand. Oftewel: ‘met ons hoofd in de wolken en onze voeten in de klei’.

 

De architectuur van Krooneveld: architectuur met krachtige vormentaal

Een bijzondere plek aan de Veerseweg: een voormalige perenboomgaard wordt getransformeerd in een zichtlocatie langs de entree van Middelburg-Oost. Een nieuwe entree voor dit stadsdeel vraagt om een eigentijdse invulling. Omdat de nabijgelegen molen ‘De Koning’ hoogbouw in zijn omgeving niet mogelijk maakt, vroeg deze locatie om unieke en kenmerkende architectuur, met duidelijk herkenbare woningen.

De woningen zijn speels verdeeld over het kavel, de Middelburgse Watergang volgend. Kenmerkend van afstand zijn de afgeschuinde volumes, die niet alleen esthetisch, maar juist functioneel zijn ontworpen. De dakvlakken zijn optimaal georiënteerd op de zon. De verschijning van de woning wordt bepaald door de locatie en haar oriëntatie ten opzichte van het zuiden.

De plattegronden van de woningen bevatten een uitgebreid woonprogramma, verdeeld over twee ruime lagen. Over het plangebied verspreid zijn diverse woningtypen te vinden, geschakeld, twee-onder-een-kap, vrijstaand en levensloop. Elk type kenmerkt zich door een eigen karakter, versterkt door een zorgvuldig uitgekozen luxe Hagemeister steen.

De woningen bieden uitzicht op de watergang en de daarachterliggende groengebieden: uitstekende ingrediënten voor krachtige vormentaal met panoramische ramen in de voorgevel, die in elk type terugkomen. Deze chique woningen aan de rand van Middelburg zijn ontworpen voor deze plek, uniek in zijn soort en bieden een fantastisch woonprogramma. Wij wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier!

Website: www.roosros.nl