Veelgestelde vragen

De ligging van het plan

Op enkele minuten lopen bevinden zich busstations met bijvoorbeeld een goede verbinding naar het treinstation.
Op vijf minuten loopafstand ligt het winkelcentrum De Veersche Poort. Daar treft u de Albert Heijn, bakker, slager, apotheek, kapper, snackbar, etc. Na 5 minuten fietsen bent u in het centrum van Middelburg waar u een divers aanbod treft van alle voorzieningen die u van een stad mag verwachten.
Op de website www.middelburg.nl kunt u alles vinden wat voor u als (toekomstige) bewoner van Middelburg van interessant kan zijn. Neemt u ook eens een kijkje op Wij Zijn de Stad Facebook een pagina voor en door Middelburgers.

Indeling & opzet van het plan

Het wordt een intiem plan bestaande uit 23 woningen. Vanaf de Veerseweg zal er een toegangsweg zijn die de woningen ontsluit. Er is voor gekozen een variatie van woningtypen welke door de architect in één sfeer ontworpen zijn. De woningen zijn royaal van opzet, energievriendelijk uitgevoerd en gelegen op riante kavels eigen grond.
Vrijstaand geschakeld 10 woningen Twee-onder- een kap woningen 6 woningen Vrijstaande woningen 3 woningen Vrijstaand levensloopbestendig 4 woningen
Op de situatieschets met de indeling van het plan kunt u de ligging van de diverse woningtypes zien. De tekening bevat ook een windroos zodat u de ligging van de woning van uw keuze kunt beoordelen.
Gaande het proces is duidelijk geworden dat wij op de locatie geen bouwkavels voor zelfrealisatie kunnen uitgeven. De twee grootste percelen op de uiterste hoeken mogen een bijzonder ontwerp krijgen. Indien kopers van deze twee woningen vroegtijdig bekend zijn kunnen zij hun ideeën en wensen aan de architect doorgeven.

Planning

Het plan is akkoord bevonden door het Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit (WARK). Reeds is door de gemeenteraad van de Gemeente Middelburg het Bestemmingsplan Veerseweg-Oost goedgekeurd. De Omgevingsvergunning is aangevraagd. Indien de procedures naar wens verlopen verwachten wij in het tweede kwartaal van 2020 in verkoop te kunnen gaan.
De infra werkzaamheden zullen naar verwachting voor de bouwvak 2020 zijn afgerond. De bouwwerkzaamheden van het nieuwbouw project zullen naar verwachting na de bouwvak 2020 worden opgestart. De oplevering van de woningen zal dan in Q3/Q4 2021 plaatsvinden.
De woningen binnen het project Krooneveld worden gebouwd door Bouwgroep Peters B.V.
U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Middels dit medium zullen wij u regelmatig op de hoogte houden en als het zo ver is uitnodigingen voor een verkoop moment.
Wij kunnen nog geen opties verstrekken. Wij zullen, zodra zicht is op de datum waarop de benodigde vergunning kan worden verstrekt, de verkoopdocumentatie opstellen zodat geïnteresseerden benaderd kunnen worden. Vanzelfsprekend dienen wij de koopkandidaten eerst te informeren over onze propositie (prijs, perceelgrootte, tekeningen) voordat we hun koopintentie kunnen vastleggen. Gezien de overweldigende interesse zullen we zorg moeten dragen voor een correcte toewijzingsprocedure.

Ontwerp

Op basis van de wensen uit de markt zijn alle woningen zo ontworpen dat zij levensloopbestendig kunnen worden uitgevoerd. In de basis worden vier woningen levensloopbestendig uitgevoerd. Elk overig woningtype kan ook levensloopbestendig worden uitgevoerd. Levensloopbestendig bouwen betekent dat de woning geschikt is of geschikt kan worden gemaakt om er zo lang mogelijk zelfstandig in te blijven wonen, dankzij de mogelijkheid van een volledig woonplan op de begane grond. De levensloopbestendige woningen zullen uitgevoerd met de slaapkamer en badkamer op de begane grond.
Als u ingeschreven staat ontvangt u automatisch tekeningen van Ruiterplaat Makelaardij zodra deze gereed zijn.
Het ontwerp voor deze woningen (situatie 1 en 23) is door de architect uitgewerkt, dit ontwerp is meegenomen in de bestemmingsplanwijziging en in aanvraag omgevingsvergunning. Zodra vastligt wie de koper van de betreffende woning zal zijn, kunnen er afspraken gemaakt worden inzake de betrokkenheid van de betreffende koper bij de specifieke uitwerking van het ontwerp. Het zal hierbij gaan om het aangeven van individuele wijzigingen die betrekking hebben wijzigingen die binnen het aangevraagde bestemmingsplan passen.
Iedere woning voldoet aan de eisen van het meest recente bouwbesluit. Het Bouwbesluit is een verzameling bouwtechnische voorschriften waaraan alle bouwwerken in Nederland, zoals woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen etc. minimaal moeten voldoen. Zoals bijvoorbeeld de brandveiligheid van het pand, warmte en geluidsisolerende maatregelen, ventilatie, de minimale oppervlakte van de toiletruimte zijn allemaal vastgelegd in het bouwbesluit. Het bouwbesluit is online in te zien op www.onlinebouwbesluit.nl. De woningen zullen gasloos worden uitgevoerd. De warmte en koeling wordt verzorgd door een individuele aardwarmtepomp. De energie zal deels worden opgewekt door zonnepanelen welke gegeven de dakhelling en richting ideaal kunnen worden opgesteld.
Parkeren geschied op eigen terrein. Elk perceel wordt voorzien van twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Eén in de garage en een op de eigen oprit.
Qua opties valt er denken aan de volgende mogelijkheden, daarnaast zal er met de aannemer (die nog wordt geselecteerd) een legio aan “comfort” opties afgestemd worden waarover de kopers na aankoop geïnformeerd zullen worden. U kunt daarbij denken aan: Vrijstaand geschakelde woning
  • Uitbouw van keuken en-of garage
  • Optie levensloopbestendig (slaap- en badkamer op begane grond).
  • Het laten vervallen van de opbouw boven de garage
Twee – onder 1 kap
  • Uitbouw van keuken en/of garage
  • Optie levensloopbestendig

Duurzaamheid

We onderzoeken op dit moment welke milieuvriendelijke maatregelen wij in het ontwerp en de bouw van de woning kunnen verwerken.

Verkoop

De woningen worden met de garantie van Woningborg opgeleverd door Bouwgroep Peters BV.
Vragen kunt u doorgeven via het e-mailadres van de makelaar info@ruiterplaatmakelaardij.nl.